2013 – Společenstvo prstenu

2013 – Společenstvo prstenu

Prsten moci na táboře v Hubenově                    

Na počátku táborového života se mezi čtyři družiny odvážných bytostí Středozemě – Elfíky, Vládce koblih, Hobití roztleskávačky a 4 Elements – dostala zpráva, že Temný pán Sauron chce získat Prsten moci. Tento prsten je nejmocnější v celé Středozemi. V hlubinách Ohnivé hory Orodruiny ho ukoval sám Temný pán. Kdo tento prsten vlastní, stává se neporazitelným. Než se ho Sauron naučil ovládat, musel se ho pod nátlakem spojených vojsk bytostí Středozemě vzdát. Teď se ale rozhodl, že prsten znovu najde a zmocní se ho. Aby mohla být Středozem zachráněna, rozhodly se naše statečné družiny společnými silami Sauronovi v získání prstenu zabránit.


Každá z družin si vyrobila svoji vlajku, složila si bojový pokřik a mohli jsme vyrazit vstříc dobrodružstvím. Cesta to nebyla nikterak jednoduchá. Museli jsme zdolat nesčetně překážek. Prvním úkolem bylo přejít bažinu. Pomocí dvou prkýnek všechny skupiny zdolaly nebezpečný úsek a mohly si oddechnout, že nedošlo k žádným ztrátám. Neméně jednoduchá byla další zkouška – přelstít zlého pavouka, nezachytit se v jeho obří pavučině a ukrást mu tajnou informaci o místě, kde je prsten schován. Příšera neměla proti našim bojovníkům šanci.


Jediný, s kým si ovšem neporadili, byl neoblomný strážce věže, kterého se nepodařilo nikomu rozesmát, a proto musely všechny skupiny hledat nápovědu jinde. Ve chvíli, kdy všichni členové prokázali své tábornické dovednosti – uzlování, zdravověda, topografii, ohně – byla jim nápověda předána v šifře. Ani tentokrát se naši udatní nedali a všichni zprávu rozluštili.

 

Nade všemi našimi statečnými po celou dobu strastiplné cesty bděl a držel ochrannou ruku hodný bílý Elf. Poprvé se nám ukázal při cestě nočním lesem. Všichni táborníci, kteří se této stezky odvahy zúčastnili, byli zapsáni na listinu statečných. Podruhé nás Elf čekal na samém konci cesty na hoře Orodruině. Nejen díky Elfově podpoře, ale především díky odvaze, šikovnosti a dobré spolupráci všech družin, se nám podařilo Prsten nalézt dříve než Sauronovi. Objevili jsme ho schovaný v truhle v lese při výpravě do nedaleké Blatné.


Poslední večer byl Prsten moci vhozen do Ohnivé hory a zničen. Za jasné noci a třpytu hvězd se hora Orodruina otevřela, a prsten, který jsme do ní vhodily, svými plameny pohltila. Středozem je zachráněna a zlý Sauron již nemá šanci ji nikterak ovládnout.