2019 – Piráti z Hubenova

2019 – Piráti z Hubenova

Hned po příjezdu do tábora jsme byli svědky prokletí bohyně moří Kalypsó. Šest pirátů ji zaklelo pomocí amuletů do lidské podoby. Pokud jí pomůžeme amulety nalézt a z lidské podoby ji vysvobodíme, budeme si moci rozdělit pirátský poklad, ke kterému nás dovede. Takovou výzvu jsme samozřejmě přijali a hned se začali připravovat na cestu. 
Na jednu loď bychom se špatně vešli, proto jsme se nejdříve rozdělili do tří posádek. Aby z nás jednou mohli být opravdoví piráti, museli jsme se naučit spoustu nových věcí. Postupně jsme se tedy dozvěděli, jak pojmenovat části lodě nebo jak se váže šest základních uzlů. Také jsme se seznámili s Morseovou abecedou a naučili se rozdělávat a udržovat oheň. 
Poté, co jsme naložili lodě potřebnými surovinami a chtěli se vydat na plavbu, setkali jsme se s Willem Turnerem a Jackem Sparrowem. Vyplouvají také na moře, aby našli Willovu milou Elisabeth, kterou unesli piráti na lodi Černá Perla. Domluvíme se s nimi, že poplujeme společně. Jim se bude hodit pár statečných plavčíků navíc a my využijeme Jackovy zkušenosti při plavbě po moři.  
Na moři nás čekalo mnoho nástrah, ale také jsme poznali zajímavá místa a nové známé, kteří nám pomohli postupně nalézat potřebné amulety. Nejdříve jsme se dostali na Diamantový ostrov, kde jsme mimo jiné kopali drahokamy. Na Ostrově přátelství nám unesli naše vedoucí, ale naštěstí se nám je podařilo všechny vysvobodit. Ostrov hazardu nám ukázal, při kom stojí štěstěna a komu se vyhýbá. Na Ostrov lásky jsme vkročili všichni červeně nebo růžově oblečení a celý den se nesl ve znamení srdíček. Při putování na Amorovu horu nás zastihla bouře a poničila nám lodě. Museli jsme si postavit nové. Práce nám šla pěkně od ruky a mohli jsme brzy zase vyplout na moře. Už jsme měli Černou Perlu na dohled, ale nemohli jsme plout přímo za ní. Museli jsme se ještě zastavit na Ostrově radovánek, kde byl ukrytý pátý amulet. 
Konečně jsme dohonili Černou Perlu. Svedli jsme s její posádkou nelítostný boj a podařilo se nám Elisabeth zachránit. Will byl velmi šťastný, že jsme mu pomohli a pozval nás na svatbu. Jako svatební dar dostali novomanželé od Jacka škapulíř, který byl posledním, šestým amuletem, potřebným k vysvobození Kalypsó. Ihned jsme všechny amulety poskládali kolem ohně, pronesli zaklínadlo a škapulíř vhodili do ohně. Amulet vzplál kouzelným ohněm a Kalypsó byla vysvobozena. Naše mise byla splněna. Za odměnu jsme dostali každý část slíbeného pokladu. 
Každý z nás během plavby získával body za umístění v hrách a plnil úkoly, díky kterým mohl být povýšen. A tak se z některých nakonec stali opravdoví piráti.
Byly to krásné dva týdny, kdy jsme si celé dny prozpěvovali pirátskou hymnu, koupali se v rybníce, odpočívali při stolních hrách, soutěžili v celotáborovém sportovním turnaji, hráli bojovky a prokazovali odvahu při nočních hrách. Ale především jsme si užívali to, že jsme zase po roce spolu a na našem oblíbeném místě.