2016 – Kriminálka Hubenov

2016 – Kriminálka Hubenov

Kriminálka Hubenov

Tým specialistů Kriminálky Hubenov si nevěděl rady se zapeklitým případem,a proto si přizval 23 mladých detektivů, aby mu s jeho vyřešením pomohli. Na břehu rybníka Hubenov se na začátku srpna stala vražda.Byla nalezena mrtvola s nožem od krve v ruce. Naším úkolem bylo vyřešit, jak a proč oběť zemřela a kdo byl pachatelem. Hned první večerjsme na místě činu zajistili stopy a soudní lékař potvrdil naši hypotézu, že šlo o vraždu střelnou zbraní. Druhý den ráno dorazil dotábora anonym, že vrahem naší oběti je někdo z oddělení Kriminálky Hubenov. Jaké překvapení! Navštívil nás kolega z oddělení zjišťovánítotožnosti a sdělil nám, že díky fotkám oběti a sejmutým otiskům víme, že se zavražděný jmenoval Hippolyte Exitus.

 

Dále jsme se dozvěděli, že byl již několikrát trestaný kvůli krádežím.Protože příští ráno do tábora vtrhne dotěrná užvaněná novinářka z místního bulvárního plátku, dozvíme se, že den před vraždou bylo vBlatné vykradeno klenotnictví dvěma neznámými pachateli. Hned nás napadne, že to může souviset s naším případem. Navíc se večer vtáborové poště objeví obálka s fotkami, které usvědčují některé z členů našeho kriminalistického týmu, že se se zavražděným znali. Tábornavštívil známý detektiv Hercule Poirot. Doslechl se, že řešíme zapeklitý případ a rozhodl se nám pomoci.
Díky němu se dostaneme k místnímu překupníkovi se zbraněmi. I přes svůjhandicap – slepotu, nám je velmi užitečný. Dozvíme se, že v poslední době prodal pistoli, historickou zbraň a brokovnici. Z balistiky víme,že vražedným nástrojem byla pistole. Protože se ale na místě činu našel i náboj z brokovnice, navštívíme myslivce, který si od překupníkabrokovnici koupil. Ten nám potvrdí, že poblíž místa činu v inkriminovanou dobu byl a že viděl, jak se dvě osoby hádají u mola, pakslyšel ránu a viděl, jak jedna postava táhla těžký pytel směrem k umývárkám, zatím co druhá padla na zem. U umývárek najdeme v hlíněotisk veliké boty. Tím se nám okruh podezřelých zužuje. Vrahem je někdo s velikou nohou, případně člověk, který má k tak velkým botám přístup az nějakého důvodu si je vypůjčil.

 

Ve čtvrtečním vydání Blatenských listů nás zaujme inzerát: Koupím vzácnéšperky. Zn: platím hotově. Kupci zavoláme a domluvíme si s ním schůzku v Blatné. Ozval se mu totiž člověk, co nabízí prodej vzácných kusů,které by (dle našeho mínění) mohly pocházet z vykradeného klenotnictví. Že bychom chytili našeho vraha? Bohužel, takové štěstí nemáme. Koupěšperků proběhne dřív, než se stihneme na místo předání dostavit. Od kupce se navíc dozvíme, že prodávajícího ani neviděl, mluvili spolu jentelefonicky. Výměna šperků za peníze proběhla přenecháním obojího ve skrýši v lese. Do telefonu mluvil prodejce šperků anglicky, ovšem bylozcela jasné, že to není jeho rodná řeč. Tou je podle přízvuku jistojistě čeština. Z našeho okruhu podezřelých vypadávají ti, co neumíanglicky. 

 

Příští ráno se v táboře objeví další návštěva – agenti Mulder a Scullyová.Byli navštívit známého ufologa, který přebývá v lese nedaleko tábora a ten jim řekl zajímavé informace. Od něj zjistíme, že v den vraždy bylna druhé straně rybníka a při svém pravidelném rituálu zaslechl jak výstřel, tak zřetelné klení vraha, který běžel k umývárkám. Prý si přisvém úprku roztrhl oblečení.  Hned se dáme do prohledávání křoví v okolí mezi místem činu a umývárkou. A jsme úspěšní, nalezneme kuslátky. Díky našim technikům se dozvídáme, že se jedná o maskáčovinu. Vida, další stopa!Tábor Hubenov 2016 – Kriminálka Hubenov Zároveň dorazí i výsledky rozboru krve na noži, který se našel v ruceoběti. Krev je skupiny 0. Večer se seběhne nečekaná událost. Do tábora se vřítí auta, z nich vyskočí maskovaní muži, začnou na nás mířitpistolemi, házet dýmovnice a spoutají a odvezou našeho policejního prezidenta. Hned se mu vydáme pomoci. Naštěstí je naše mise úspěšná apodaří se nám ho osvobodit. 

 

Vrah se nejspíš bojí a chtěl nás tímto zastrašit, abychom v pátránínepokračovali. O našem případu se dozvídá i proslulý Sherlock Holmes a přijíždí se svým pomocníkem Dr. Watsonem. Cestou zachytí šifrovanouzprávu, kterou od nás z tábora někdo vysílá. My si s Morseovkou poradíme. Ve zprávě není nic důležitého, pouze nám díky faktu, že sejedná o Morseovu abecedu, usnadní pátrání. Tu totiž všichni podezřelí neovládají. Aby těch návštěv nebylo málo, přikodrcá se ve svém starémpolorozpadlém autě i věhlasný detektiv Colombo. Poradí nám, abychom se vydali na černý trh, kde si náš vrah určitě najal muže na únospolicejního prezidenta. 

 

Pod rouškou tmy se na černém trhu scházejí různá individua a mezi nimi i dva kriminálníci, kteří nám prozradí, že únos si zde před několika dny byla objednat jistá zahalená žena. To je ale překvapení, hledaným vrahem je žena! Moc podezřelých už nám v tuto chvíli nezbývá, a když se druhý den v táboře objeví babička z Kocelovic, které vozíme zbytky z kuchyně pro slepice, a ukáže nám briliantový náhrdelník, který v nich našla, je nám vše jasné. Pachatelem je naše CHDZK (Chudá Děvečka Z Kuchyně). Než ji stihneme zatknout, tak nám uteče, ale jako zkušení detektivové se nedáme, vystopujeme ji a předáme spravedlnosti. Za úspěšně vykonanou práci si domů odvážíme nejen plno krásných zážitků a nových zkušeností, ale i pěkné dárky a diplomy.
Fotogalerie –