2021 – Asterix a Obelix

2021 – Asterix a Obelix

Klid a mír panoval v galské vesnici Chvalovix. Ovšem pouze do té doby, než se ztratil statečný a hrdinný náčelník Bajzix. Všichni jsme byli nešťastní a propadali jsme beznaději. V tom se připotácelo potrhané a špinavé stvoření, ve kterém Sportix poznal našeho velitele Bajzixe. Ten si nic nepamatoval, jen se divil nesrozumitelnému tetování na své paži a neznámému klíči pověšenému na krku. Vypravili jsme se proto na cestu, abychom přišli na kloub záhadě Bajzixova zmizení..

Před cestou jsme si udělali zásoby jídla, materiálu a především kouzelného lektvaru, který nám dodává sílu. Asterix s Bajzixem se rozhodli, že nevezmou s sebou jen tak někoho, proto jsme museli nejdříve uspět v jejich zkouškách. Naštěstí se to podařilo všem a mohli jsme vyrazit vstříc dobrodružství.

Cestou nás několikrát přepadli Římané, ale vždy jsme si s nimi hravě poradili. Horší byly chvilky, kdy dostal Obelix hlad a bez jídla odmítl jít dál. Museli jsme ulovit spoustu kanců a házet mu je rovnou do pusy, tak zesláblý už byl!

Tábor Chvalov 2021 - Asterix a ObelixPři našem putování jsme narazili i na skupinu Druidů, kteří nás pozvali na svoji slavnost. Na ní se blýskl náš přítel Druid Panoramix, když všem ukázal, jaký báječný lektvar je schopen připravit. Všichni do jednoho ho chválili a obdivovali, což se mu velice líbilo. Ale jeho sláva nám přinesla i krušné chvilky. O Panoramixově umění se dozvěděli Gótové a Panoramixe unesli, aby vařil lektvar jim. Po těžkém boji se nám povedlo našeho kamaráda zachránit, ale natolik námi tento zážitek otřásl, že jsme se rozhodli vrátit raději domů a Bajzixovo zmizení nechat tajemstvím.

Ani cesta do naší vesnice nebyla úplně jednoduchá. Aby nás Gótové nemohli pronásledovat, kladli jsme jim pasti. Jenže jak to tak bývá, do některých jsme se sami zamotali. Ocitli jsme se v bludišti a dokonce také uprostřed noci v lese, na místě, které jsme vůbec neznali. Vše ale nakonec dobře dopadlo. Všichni jsme se v pořádku vrátili do naší vesnice a ti, co na nás čekali, byli z našeho návratu tak nadšení, že samou radostí začali dělat samé bláznivé věci. A my jsme se samozřejmě přidali. Bylo to báječné přivítání a zároveň zakončení našeho dvoutýdenního putování.